Wereldkampioenschap dammen Techniek voor dammen Andere online denkspellen Dammen op je smartphone

Over Dam XL

Dammen wordt steeds populairder bij het grote publiek. Heb je altijd al iets willen leren over dammen, wedstrijden, technieken of bekende dammers? Dan zit je bij DamXL.nl helemaal goed. Op onze website vind je een uitgebreide verzameling informatie over deze denksport, waardoor je direct aan de slag kunt of je bestaande kennis een beetje kunt uitbreiden.

Leren over dammen

Je bent nooit te oud om te leren, maar ook nooit te jong! Dammen heeft soms het imago dat het vooral geschikt is voor de wat oudere spelers, maar dit is zeker niet waar. Het imago is aan het veranderen. De Koninklijke Nederlandse Dambond doet er bijvoorbeeld alles aan om de jeugd weer enthousiast te maken voor deze damsport, door schooldammen te organiseren en opleidingen te verzorgen. De perfecte plek om te leren dammen en wellicht tegen leeftijdsgenootjes te spelen is een damvereniging. Leer meer over de spelregels, maar ook over andere manieren waarop je kunt leren dammen op DamXl.nl. Er zijn bijvoorbeeld diverse boeken verkrijgbaar, voor jong én oud. Het belangrijkste is dat jij plezier beleeft aan het dammen.

Informatie over damboeken op DamXL

Op Dam XL vind je informatie over diverse damboeken. Aan de hand van deze boeken, kun je meer leren over dammen waardoor je jezelf steeds meer ontwikkelt. De boeken zijn verkrijgbaar voor verschillende niveaus en voor jeugd en volwassenen. Met een damboek heb je het spel zo onder de knie.