Nederlands Kampioenschap dammen Wereldkampioenschap dammen Internationaal Damtoernooi Brunssum Open 2023 Soorten damspellen

Leren dammen

Wanneer je hebt besloten dat je wilt leren dammen, kun je op het internet zoeken naar de spelregels. Deze kunnen echter vaak onduidelijk beschreven of onvolledig zijn. Als je net begint met het spel, wil je natuurlijk wel meteen alle regels op de juiste manier aanleren. Een andere manier om te leren dammen, is door middel van een cursus. Deze kan bijvoorbeeld bij een damvereniging of online worden gevolgd. Een voordeel van een damvereniging is dat ze je hier kunnen helpen bij vragen en je speelt direct tegen andere dammers van jouw niveau. Als je besluit tegen de computer te oefenen, kun je kiezen uit een aantal niveaus.

Dammen leren met video's

Een uitstekende manier om te leren dammen is aan de hand van video's op YouTube. Hier worden vaak de spelregels nog een keer uitgelegd en kun je lessen volgen op verschillende niveaus. Tussen deze video's vind je ook vaak filmpjes van wedstrijden. Kijk bijvoorbeeld de WK-wedstrijd tussen wereldkampioenen Harm Wiersma en Jannes van der Wal. Niets is zo leerzaam als kijken naar grootmeesters aan het werk.

Leren dammen met een boek

Bij een damvereniging doe je veel ervaring op met het spelen tegen andere dammers, maar als je nog meer (achtergrond)informatie over het spel wilt, kun je er ook voor kiezen een boek over dammen aan te schaffen. Deze boeken zijn er voor kinderen en voor volwassenen. Een boek over dammen kan van dammers een uitstekende in plaats van een goede speler maken.

Artikelen

Damboeken

Een goede manier om te leren dammen is met behulp van een damboek. Hier staan vaak de spelregels uitgelegd, maar ook andere tips en technieken om je spel te verbeteren. Damboeken zijn er in verschillende soorten en maten. Kies bijvoorbeeld een boek dat geschikt is voor een specifiek niveau, met bepaalde technieken, een boek voor kinderen of juis

Lees meer...