Schooldammen Damboeken Internationaal of Amerikaans/Engels dammen Nederlands Kampioenschap dammen

Dammen op je smartphone

Naast het spelen van spelletjes op een computer, zijn spelletjes op smartphones en tablets tegenwoordig niet meer weg te denken. Vaak grijpen mensen naar hun telefoon, wanneer ze een moment moeten wachten of zich vervelen. De socialmediakanalen worden gecheckt en er worden spelletjes gespeeld. Populaire spellen van het moment zijn Trivia Crack, Angry Brids en Clash of Clans. Daarnaast zijn denkspellen ook erg gewild, zoals schaken en dammen. Op ieder moment kun je nu je vaardigheden verbeteren.

App voor dammen

Er zijn verschillende apps voor dammen ontwikkeld. Deze apps zijn verkrijgbaar voor onder andere iOS en Android en zijn prima te spelen op een smartphone of een tablet. Bij de app Dammen voor Android telefoons, kan er worden gekozen voor een bordspel van verschillende groottes. Er kan tegen een andere persoon worden gespeeld of tegen de telefoon zelf. Hierbij kan worden gekozen uit verschillende moeilijkheidsgraden. Ook iOS is er een app beschikbaar, waarbij je een multiplayer spel kunt spelen of tegen de telefoon.

Professionele wedstrijden met dam app

Het populaire programma Maximus kan ook op een telefoon of tablet worden gespeeld. Wanneer je al een gevorderde dammer bent, biedt deze app je meer uitdaging. De computerversie van het spel won zelfs van een wereldkampioen dammen. Om het leuk te houden, kun je uit verschillende niveaus kiezen. Door middel van de zeven levels kun je rustig opbouwen. Naast de trainingsniveaus kan de tijd per zet worden aangepast en kun je het speelbord blijven zien wanneer je niet aan de beurt bent. Zo kun je in de tijd van de tegenspeler vast nadenken over de volgende zet.