Spelregels voor dammen Bekende dammers Nederlands Kampioenschap dammen Andere online denkspellen

Techniek voor dammen

De spelregels voor dammen zijn met een beetje oefenen snel onder de knie te krijgen. Er zijn echter ook bepaalde technieken voor het dammen, die het spel nog interessanter kunnen maken. Dit is met name leuk voor de gevorderde spelers. Over dammen technieken zijn diverse boeken geschreven. Op DamXL.nl worden enkele technieken besproken, die voor gevorderden maar ook iets minder gevorderden leuk zijn. Lees snel verder voor de tips en trucs.

Dammen technieken

Het is bij dammen erg belangrijk hoe je de stenen over het veld gaat verdelen. Hierbij is het belangrijk dat je zorgt voor een zo groot mogelijke spreiding. Je maakt het je tegenstander zo extra lastig om jouw schijven te slaan. Een ander goed advies is om ten minste één schijf zo lang mogelijk op de achterste rij te laten staan. Hier staat hij veilig en maakt ook later in het spel nog kans om dam te worden. Tijdens het spelen is het handig om de schijven in een zogenaamde hekstelling te plaatsen. Met vier stenen wordt een groot aantal stenen van de tegenstander beperkt in de zetten die ze kunnen doen. In elke strijd is het soms onvermijdelijk dat er slachtoffers vallen. Kijk daarom eens of het voordelig is om een schijf te laten slaan, wanneer dat je kansen op een dam vergroot.

Diverse technieken

Er wordt gebruik gemaakt van verschillende namen om de zetten te kunnen onderscheiden. Zo is er bijvoorbeeld de Coup Raphaël, Hielslag, Bomzet en het Kaatsingszetje. Door gebruik te maken van deze technieken, worden je winkansen zeker vergroot.