Internationaal Damtoernooi Brunssum Open 2023 Andere online denkspellen Spelregels voor dammen Damboeken

Soorten damspellen

Als je een damspel gaat kiezen om te spelen, kun je kiezen voor de klassieke variant met een 10x10 speelbord. Het is echter ook leuk om een keer voor een andere vorm te kiezen. Denk bijvoorbeeld aan het Engelse draughts met een speelveld van 8x8. Er zijn echter nog andere soorten dammen in serieuze en minder serieuze vormen. Er is dus genoeg keuze om een aantal spelletjes te gaan spelen. Door online te oefenen met diverse speelvormen, leer je weer nieuwe technieken die je in de echte spellen kunt gaan toepassen. Het is natuurlijk ook wel eens leuk om gewoon een spelletje voor het plezier te spelen.

Chinees dammen

Een dam spel dat online erg populair is, is Chinees dammen. Een andere naam voor Chinees dammen is Halma. Chinees dammen wordt met een zeshoekig bord gespeeld. Net als bij dammen is het doel de overkant van het bord bereiken, maar nu moeten alle pionnen naar het speelveld van de tegenstander. Er worden dus geen stenen geslagen, maar je moet er overheen springen om naar de overkant te komen. Het is mogelijk om over meer dan een pion tegelijk te springen.

Unieke damspellen

Het is altijd leuk om een spelletje te spelen dat iets anders is dan anders. Wanneer je even genoeg hebt van het klassieke damspel, kun je online altijd zoeken naar speciale spellen. Je kunt spelen tegen de tijd of damspellen kiezen met andere spelregels. Zo bestaat er een variant van dammen online, waarbij alle stukken van een kleur moeten worden weggespeeld.