Bekende dammers Andere online denkspellen Techniek voor dammen Internationaal Damtoernooi Brunssum Open 2023

Damboeken

Een goede manier om te leren dammen is met behulp van een damboek. Hier staan vaak de spelregels uitgelegd, maar ook andere tips en technieken om je spel te verbeteren. Damboeken zijn er in verschillende soorten en maten. Kies bijvoorbeeld een boek dat geschikt is voor een specifiek niveau, met bepaalde technieken, een boek voor kinderen of juist bedoeld voor volwassenen. Met deze boeken kun je je spel verbeteren, zodat je zelfs kans kunt maken op een wereldkampioenschap. Naast het lezen van deze boeken, is het uiteraard van belang dat je regelmatig een spelletje oefent.

Verschillende damboeken voor de jeugd

Een populair damboek is bijvoorbeeld Dammen voor Jonge Denkers van N. Kuijenhoven. Dit boek is zeer geschikt voor jonge dammers, omdat de regels op een heldere manier worden uitgelegd. Ter ondersteuning zijn er verschillende leuke afbeeldingen in het boek opgenomen, waarmee damtechnieken worden besproken. Zo kun je de stand van de schijven op een bord nabootsen en zelf aan de slag gaan. Naast alle informatie over het spel zelf, staat hier ook andere informatie over het dammen in. Een ander boek dat zeer geschikt is voor kinderen is Oom Jan Leert Zijn Neefje Dammen door T. Goedemoed, B. Springer en Albert Loon. Ook hier worden illustraties gebruikt ter verduidelijking en staan de spelregels zo uitgelegd dat ze voor kinderen begrijpelijk zijn.

Damboeken voor volwassenen

Een damboek voor iets oudere beginners is bijvoorbeeld Inleiding tot het Damspel door Van Dartelen. In dit boek wordt ingegaan op de spelregels, diverse combinaties, technieken en damproblematiek. Aan de hand van duidelijke diagrammen wordt het spel verder uitgelegd. Wanneer je als speler verder wilt komen dan een spelletje voor de lol, kun je zeker eens in dit boek kijken. Een ander duidelijk boek is Dammen, Een Handleiding Voor Beginners. Ook hier worden de spelregels duidelijk uitgelegd aan de hand van diverse voorbeelden.