Wereldkampioenschap dammen Soorten damspellen Internationaal of Amerikaans/Engels dammen Bekende dammers

Andere online denkspellen

Naast dammen zijn er tegenwoordig ontzettend veel andere denkspellen online te spelen. Hou je niet zo van avonturengames of racespellen, dan kun je eens kijken of online denkspellen iets voor jou zijn. Dit soort games zijn vaak echte geheugentrainers. Bij deze categorie kun je denken aan schaken, mastermind of kaartspellen als poker. Vaak ontwikkel je door vaak te spelen een bepaalde strategie en leer je steeds beter hoe je kunt winnen. De populairste online denk spellen worden hier op een rijtje gezet, zodat je snel een keuze kunt maken.

Schaken als online denkspel

Schaken wordt al jaren gespeeld met behulp van speciale schaakcomputers. Deze computers zetten sneller dan mensen en onthouden alle voorgaande zetten. Er zijn vaker toernooien georganiseerd, waarbij deze computer wel eens van een mens heeft gewonnen. Naast schaakcomputers zijn er nu echter ook verschillende mogelijkheden om online te schaken. Een voordeel hiervan is dat er ook tegen echte personen kan worden gespeeld. Zo kan een realistisch schaakspel worden geoefend. Soms is het mogelijk een niveau te kiezen, waarna je gekoppeld wordt aan iemand die dit niveau ook heeft gekozen.

Mastermind online

Een ander denkspel dat online kan worden gespeeld is mastermind. Bij dit spel plaatst een speler vier kleuren naast elkaar, waarna de ander moet raden welke kleuren dit zijn. Na elke beurt krijg je hints van de tegenstander of er kleuren op de goede plek staan of wel aanwezig zijn maar niet op de goede plek staan. Er bestaan verschillende soorten mastermind, bijvoorbeeld een Harry Potter uitvoering of met een speciale vormgeving. Deze online denkspellen kunnen tegen een tegenstander of tegen de computer worden gespeeld.